Zoals u heeft kunnen lezen, zijn er bij scouting vijf speltakken. Onze scoutinggroep kent de bevers, de jongenswelpen, de meisjeswelpen, de scouts, de explorers en de stam. Hiernaast ziet u wanneer welke speltak opkomst heeft.

Tijdens de opkomsten doet uw kind verschillende activiteiten en leert op deze manier allerlei vaardigheden. Om voor een afwisselend aanbod van activiteiten te zorgen, wordt er gebruik gemaakt van acht activiteitengebieden. Een activiteitengebied is een verzameling van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen. Voorbeelden van activiteitengebieden zijn Buitenleven, Identiteit en Veilig & Gezond.

Opkomsttijden:

Bevers opkomst:
vrijdagavond van 17:30 tot 19:00
Welpen opkomst:
Zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00
Scouts opkomst:
Zaterdagochtend van 10:00 tot 12:30
Explorers opkomst:
Vrijdagavond van 19:30 tot 22:30
Stam opkomst:
Vrijdagavond vanaf 20:00

Hoe gaat dat nou, zo’n opkomst?

Openen en sluiten
Vanaf de bevers tot en met de stam beginnen en sluiten we de opkomsten met de hele speltak. De manier waarop verschilt per speltak. Dit zijn ook de momenten waarop de kinderen iets kunnen vertellen of waarop de leiding zaken uitlegt, bespreekt of uitdeelt. Het openen en sluiten is als het oversteken van de ‘grens’. Binnen deze grenzen gelden de regels van het scoutingspel.

Aanwezig en afmelden
Uw kind wilt natuurlijk elke bijeenkomst komen! Lukt dat een keertje niet? Mail dan op tijd naar de leiding om dit te laten weten!
De gegevens vindt u op deze site.