Badges en insignes
Badges en insignes laten zien wat de kinderen allemaal al hebben gedaan of hebben geleerd. Als een kind een bepaalde vaardigheid heeft opgedaan, krijgt het een badge of insigne. Deze badge of dit insigne mag op de scoutfit blouse geplaatst worden.

Bij de bevers wordt er gewerkt met badges. Dit is een leuke manier om de bevers te belonen voor hun inzet. Door de beverbadges werken de bevers spelenderwijs aan hun ontwikkeling. Ouders en leiding kunnen zo precies zien wat de kinderen gedaan en geleerd hebben.

De welpen werken met insignes. Door het behalen van een insigne kan een welp laten zien dat hij nieuwe dingen heeft geleerd; bijvoorbeeld verband aanleggen, vuur maken of knopen. De oudste welpen kunnen aparte insignes verdienen om zich zo voor te bereiden op de overgang naar de scouts.

De insignes die scouts kunnen behalen zijn verdeeld in de basisfase, verdiepingsfase en specialisatiefase. De activiteiten die de scouts moeten doen om deze insignes te verdienen worden per fase steeds moeilijker. Een echte uitdaging dus!

Ook explorers kunnen insignes halen; acht in totaal. Zij moeten daarvoor een project doen dat kritisch beoordeeld wordt door een beoordelaar. Ook kunnen zij voor ieder jaar een jaarbadge verdienen.

Uiteraard kan er ook een herinnerings-insigne aan een kamp, evenement of land gekregen of gekocht worden.

juni 2024

ma di wo do vr za zo
1
  • Harold aanhanger banken
  • Verhuurd m. De Liefde
2
  • Harold aanhanger banken
3
4
  • Meterstanden doorgeven
5
6
7
8
9
10
11
12
  • Rd4 legen om de 2 weken
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
  • Rd4 legen om de 2 weken
27
28
29
30